Het zit erop, de Trans Portugal 2016 is ten einde. Wat een geweldige week, afgesloten met een 6e plaats overall!

 

 

De laatste wedstijddag begon met een heerlijk zonnetje. Eindelijk na zo veel dagen regen en modder. De eerste kilometers waren niet de beste voor mij. Binnen 2 kilometer 2 keer de ketting eraf gesprongen. Even snel van de fiets af om hem er weer op te leggen, maar daardoor wel de aansluiting kwijt met de eerste renners. Nog geprobeerd volle bak terug te komen, maar die inspanning moest ik bekopen en de eerste waren nu echt weg. 

 

Al snel vormde er zich een nieuwe groep, met de Nederlander Carlo en de Oostenrijker Stefan. De samenwerking was perfect en we konden elkaar goed afwisselen. Het parcours vandaag was schitterend. Langs de kust door de Algarve. Op het strand in Portugal mag je niet fietsen, daarom moest er 800 meter worden gelopen langs het water. Dit was echt genieten, maar ook afzien met erna gelijk steile klimmen over de rotsen langs het water. Nog de laatste keer het uiterste van mijn lichaam vragen om die mooie 6e plaats vast te houden en het finisher shirt veilig te stellen.  

 

Als 9e kwam ik over de finish en mijn 6e plaats in het klassement is niet in gevaar gekomen. Totaal 43:30 uur op de fiets gezeten, dan is het een super gevoel heelhuids en zonder problemen te finishen. De Univega was een genot om op te fietsen en heeft me op een lekke band na niet in de steek gelaten, zelfs niet met het extreme weer. Ik had erg goede benen deze week en ben blij dat het harde trainen zich heeft uitbetaald, hier kon ik alleen maar van dromen. Na de finish was er een mooi feestje op het strand. Lekker nagenieten met een drankje, muziekje en te gekke sfeer. Eerst een groepsfoto met alle deelnemers en daarna de duik in de zee! In de avond was er nog een feestje en werden de certificaten en finisher shirts uitgedeeld. Van de meer dan 100 deelnemers zijn er door de zware natte omstandigheden maar 50 gefinisht.  

 

Wat een mooi evenement. De organisatie is perfect en ondanks het slechte weer was het genieten. Het handicap systeem maakt het een speciale en spannende wedstrijd. Een bedankje aan de complete staf, catering, mechaniciens, masseurs, en alle andere mensen die hebben meegeholpen. Verder was het erg leuk en gezellig met alle renners van over de hele wereld. Ik heb weer aardig wat nieuwe mensen ontmoet. Een persoon in het bijzonder, Marchel, hier heb ik de hele week mee op de kamer gelegen en het was echt gezellig samen. 

 

Dan zijn er nog enkele sponsors over die ik nog graag even wil benoemen en in de vorige verslagen nog niet heb kunnen vermelden. B-People levert de comfortabele zadels aan het team. En dan hebben we nog enkele andere sponsors van het team: Edco, Rotor en Jaeger-Schrauben. Deze sponsoren en alle eerder benoemde sponsors bedankt! En natuurlijk Herman, Wiel, Robert en Dion voor de ondersteuning vanuit het team! 

 

Iedereen die me de afgelopen week op welke manier dan ook heeft gesteund bedankt! Bedankt familie, vrienden, kenissen, collega's enz. Nu even de beentjes rusten en dan de rest van het seizoen weer gas geven voor het Univega Pro Cycling Team.

 

 

  • 2016-05-15_etappe8_1
  • 20160515_02
  • 20160515_03
  • 20160515_04
  • 20160515_05
  • 20160515_06