Vandaag was een echte racedag, met maar 103 km en 825 hoogtemeters. Hiervan ook nog eens 42 over asfalt. Een korte en snelle etappe dus waar het belangrijk is om in een groep te zitten.

 

Ik kon gelijk vanaf het begin met de eerste 3 van het klassement mee. Samen konden we het tempo hoog houden en langzaam de eerder gestarte renners inhalen. Voor mij was het aanpoten op het vlakke gedeelte op de weg, maar in de modderige gedeelten kon ik wat makkelijker volgen. Ik heb mijn kopwerk proberen te doen daar waar het ging. Onderweg probeerden nog verschillende rijders te volgen maar we bleven met 4 over. Het was weer aanpoten door de modder, thuis fiets ik alleen nog maar met goed weer ;)

 

Na 75 km viel Tiago in onze groep op een glad stuk en nadat ik gestopt ben en gekeken had of hij weer op stond ben ik doorgereden. De leider in het klassement was bij hem en ze zijn samen naar de finish gegaan. Ik zat eerst even alleen en daarna haalde Ricardo me weer bij en reed snel van me weg. Hij was eigenlijk de snelste in de kopgroep en ik kon niet volgen. Ondertussen reed ik op een 4e plaats,  samen met een renner die eerder was gestart. Met nog 10 km te gaan begon het ook nog eens flink te regenen. Het was al de zoveelste bui deze week, misschien dat we morgen zon krijgen. De laatste kilometers waren door de modder en ik kon nog weg rijden van hem.

 

Zo werd ik vandaag 4e na ongveer 3:40 uur op de fiets met een gemiddelde snelheid van meer dan 28 km per uur. Weer een goed resultaat, alleen een beetje vertekend door de valpartij in onze groep. De benen voelen nog fris, de motivatie is ondanks de regen en modder nog super. Nog 2 dagen en dan zijn we in Sagres, de voorspelling is eindelijk beter met wat zon! Bedankt voor het lezen en de vele reacties,  dat doet me goed!

 

Connex Wippermann sponsort de kettingen voor het team. Deze 11 speed ketting werkt perfect op de Shimano XT groep. Ideaal is ook de snelsluiting van de ketting om het wisselen eenvoudig te laten verlopen. Connex bedankt.

  • 2016-05-13_etappe6_1
  • 20160513_02