Vanmorgen vertrokken met een strijdplan, 7 uur en 18 minuten later beseffen dat het plan perfect is verlopen maakt het een perfecte dag!

 

De etappe vandaag was weer een lange,  namelijk 162 km, maar wel met iets minder klimwerk. Het klimwerk zat voornamelijk in de eerste 20 km en erna was het een beetje op en af, veel over asfalt. Erg belangrijk om een goede groep te vinden om te kunnen samenwerken. Ik had mij voorgenomen om volle bak te starten en proberen bij de kopgroep aan te sluiten, om op het vlakke gedeelte uit de wind te zitten. Het eerste gedeelte was zwaar, technisch bergop en bergaf. De eerste smalle klim had ik mij op kop gezet van de eerst vertrokken groep, met de leider van het klassement in mijn wiel. Dit ging lekker en ook in de afdaling kon ik de eerste 3 volgen. Maar op een langere klim moest ik toch de eerste 2 laten gaan en bleef ik met de nummer 3 van het klassement over. Samen reden we hetzelfde tempo bergop en technisch bergaf. 

 

Daarna begon het lange vlakke middenstuk en we zijn eigenlijk steeds samen geweest, hij was sterker en nam het grootste deel van het kopwerk voor zijn rekening. Het is al de hele week wind in rijden, want de wind komt van het zuiden! Dit samen met de regen en modder maakt het een loodzware editie. Samen pikten we de ene na de andere renner op en een super uitslag zat er aan te komen. Mijn benen waren vandaag erg goed, moest diep gaan om hem te volgen, maar ik bleef aanhaken. Na 130 km begon een leuk stukje, een oude spoorweg die was omgebouwd tot fietsroute, ondertussen rijdend voor plaats 4. Hier merkte ik dat ik sterker was en kon steeds meer kopwerk doen. Met nog 10 km te gaan liep ik langzaam uit van Tiago, geen aanval, maar hij had het moeilijker. Ik ging alleen verder en na 7:18 uur kwam ik met een super goed gevoel als 4e over de finish. Heerlijk als je plan lukt en ook de beschikking hebt over een paar erg goede benen. 

 

Doelstelling 1 gehaald, een keer bij de eerste 5, nu nog finishen bij de eerste 10! Voor het klassement goede zaken gedaan, als het goed is geklommen naar plaats 7. Morgen een makkelijkere etappe, wat korter en minder hoogtemeters. Ik voel me nog goed, benen hebben wat geleden, maar dat heeft iedereen. Vooral door de regen en de modder van alle 4 de dagen is het erg zwaar en een ware slijtageslag voor materiaal en lichaam. 

 

Zonder remmen zou het fietsen moeilijk worden, maar gekukkig beschikken we over remblokken van onze sponsor Koolstop. De remblokken, met koelribben om voor een betere koeling te zorgen, remmen perfect onder alle omstandigheden. De koelribben hebben we nog niet nodig gehad, maar misschien de laatste dagen. Afgelopen dagen hebben de remmen me niet in de steek gelaten in ieder geval. Koolstop bedankt.

  • 2016-05-12_etappe5_1
  • 2016-05-12_etappe5_2
  • 2016-05-12_etappe5_3
  • 2016-05-12_etappe5_4
  • 2016-05-12_etappe5_5