Aangezien ik alweer volop in training ben voor komend zomerseizoen volgt er wat info over de planning en de doelstelling hiervan. Hieronder kun je lezen wat ik van plan ben te rijden en met welke doelstelling.

In de jaren dat nu wedstrijden rijdt heeft de discipline marathon me erg aangesproken. Ik vind het heerlijk om meerdere uren op de fiets af te zien en een grote afstand en veel hoogtemeters te overbruggen. Een meerdaagse etappewedstrijd was iets wat ik altijd nog een keertje wou rijden. Tijdens de Rob Akkermans Crosscup van afgelopen seizoen heb ik samen met Joschy Rausch uit Vaals besloten om in te schrijven voor een startplaats voor de Jeantex Bike Transalp (JBT). Dit is een 8 daagse etappewedstrijd die in Mittenwald, Zuid Duitsland start en 8 wedstrijddagen dagen in Riva del Garda in Italie eindigd. Elke dag dus een wedstrijd met elke dag een andere plaats waar het camp wordt opgeslagen. In totaal zullen er 628 km en 20.863 hoogtemeters afgelegd worden. Er kunnen maar 550 teams een startplaats krijgen. Je bent dus met z'n tweeen een team en moet de hele wedstrijd binnen 2 minuten van elkaar blijven. Een gelijkwaardige partner is dus van belang! Na enkele weken van wachten kregen we eindelijk een bevestigingsmail dat we ingeloot waren! Nu kon de planning en voorbereiding voor het seizoen dus beginnen. We zullen een week van tevoren richting Mittenwald afreizen om ons daar rustig voor te bereiden op de JBT.

Het belangrijkste doel voor de zomer is dus de Jeantex Bike Transalp 2007. Deze zal van 14-21 juli worden verreden. Samen met Joschy Rausch zal er veel getraind moeten worden en zullen er ter voorbereiding samen enkele marathons gereden worden. Een echt doel hebben we niet gesteld wat betreft de klassering maar we proberen er natuurlijk alles uit te halen om zo goed mogelijk te eindigen in het klassement.

Naast de JBT zal ik ook deel nemen aan de RWP Marathoncup. Dit is een klassement dat wordt opgemaakt uit 6 individuele marathons in Duitsland en Belgie. Ik wil aan 5 van de 6 marathons deel nemen, eentje laat ik schieten omdat hij de week voor de JBT is. Wil in de cup zo goed mogelijk eindigen,echter ik heb niet eerder aan deze cup mee heb gedaan dus het is moeilijk om hier een doelstelling wat betreft de klassering aan te geven. In het programma staan de datums en de gegevens van de verschillende marathons. Ook neem ik deel aan enkele XC wedstrijden in Nederland.

Na een periode van rust na de wintercompetitie ben ik nu volop in training voor de eerste wedstrijden. Heb erg veel zin in het komende seizoen en hoop goede uitslagen te rijden.