Zaterdag was de 4e wedstrijd van de BeNeLuxcup in Oss. Een zware ronde gedeeltelijk over een motorcrossbaan met erg veel korte maar pittige klimmen. Ook omdat het warm weer is zou het dus een zware wedstrijd worden. Ik had er erg veel zin in, aangezien zo’n ronde me wel goed ligt met veel interval en korte klimmen.


Omdat ik de vorige twee wedstrijden in Ronse en Apeldoorn niet ben gefinisht heb ik dus nog geen punten bij elkaar en was dus gedwongen om weer achteraan te starten. De startklim was erg breed en er stonden 4 brede rijen. Ik stond op de 4e en het moest dus weer een grote inhaalrace worden. Bij de eerste klim gingen ze voor me liggen en moest ik al van de fiets af. Dus snel weer verder en bovenop de motorcrossbaan de linkerkant gekozen en zo kon ik een hele rits inhalen, aangezien iedereen rechts reed. Na flink wat plaatsen goed te hebben gemaakt kwamen we op het gedeelte in het bos waar inhalen bijna niet ging. Hier kon ik dus effe herstellen en bij de klimmen erna kon ik weer wat schuiven. Bij de eerste doorkomst lag ik op een 50 plaats hoorde ik langs de kant roepen.

In de tweede ronde kon ik telkens op de klimmen een plaatsje schuiven. Op de wat vlakkere stukken probeerde ik wat te herstellen zodat ik de korte klimmen voluit kon gaan. Dit lukte goed en bij de verzorging lag ik 46. De derde van de vijf rondes ging het nog steeds lekker, had geen terugval en kon weer enkele plaatsen schuiven. Bij de verzorging lag ik nu 43 en op de klimmen erna pakte ik weer en paar renners. De benen waren echt goed vandaag, maar helaas in een afdaling knalde ik met mijn achterwiel hard op een steen. Gevolg stootlek, ik heb nog geprobeerd een stuk te rennen naar de verzorging maar die was helaas te ver weg en had er toch geen reservewielen staan.

Ik was behoorlijk kwaad, zeker omdat ik in 3 BeNeLux wedstrijden nog geen finish heb gehad! Ronse afgebroken achterpad, Apeldoorn knie en nu dus een lekke band. Aangezien ik het rijden met binnenbanden een beetje moe ben gezien de vele lekke banden, heb ik een nieuwe wielset gekocht en nieuwe banden. Ik ga met Geax Suguaro TNT rijden met Stans No Tubes. Ook ga ik over op schijfremmen voor de Transalp en de verder marathons. Zodra de fiets klaar is volgen er foto’s.

Maar niet getreurd, ben ondanks de tegenslag goed gemotiveerd en zondag zal ik weer aan de start staan in Arnhem bij de Bergrace. Een wedstrijd over 150 minuten over een mooi en zwaar parcours midden in Arnhem. Volgende week woensdag 13 juni zal ik ook aan de start staan in Baarlo tijdens de jaarlijkse streetrace!
 
  • 2007-06-05_Oss_1