De 4e wedstrijd van de RWP marathoncup stond op het programma. In het plaatsje Grafschaft in Sauerland was de start en de finish van een wedstrijd bestaande uit 2 rondes over 109 km en ongeveer 3000 hoogtemeters. Het weertje was perfect en de ondergrond was meestal droog met enkele natte stukken. Om half 6 ‘s morgens ben ik aangereden om, om half 10 te kunnen starten. Ik mocht opstellen in het eerste vak, aangezien dit voor de licentiehouders was. Er stonden veel Nederlanders in het vak, ook allemaal rijdend voor het RWP cup klassement.
 
De start was over asfalt en het ging gelijk omhoog. Ik probeerde mijn positie een beetje te handhaven, maar er waren veel snelle mannen die van achteruit naar voren wilden rijden. Ik heb mijn eigen tempo gereden, want de weg was nog lang tot aan de finish. We kregen eerst een korte lus van enkele kilometers en daarna waren het 2 rondes.
 
Na de startronde zat ik bij enkele Nederlanders waaronder Henri Drieshen van Wielerhuis Liessel. Hier heb ik een hele tijd mee samen gefietst. De klimmen liepen het eerste uur nog niet erg lekker, moest diep gaan. Ik had ook moeite met de vlakkere stukken. Het parcours bestond bijna volledig uit schotterpaden en stelde technisch niet veel voor. In het begin van de eerste ronde kwam Juul van Loon me voorbij, maar ik kon hem maar effe bijhouden en moest hem laten gaan. Daarna lekker doorgereden maar had het toch best zwaar. De klimmen zat ik niet erg lekker in een ritme en moest af en toen het wiel laten gaan van de renner voor me.
 
Tot aan 40 kilometer ging het best moeilijk met mij, maar het moment van de verzorging na ongeveer 42 km begon ik in mijn ritme te komen. Net voor het ingaan van de tweede ronde sloot ik weer aan bij Juul. We gingen samen de tweede ronde in, ik voelde me steeds beter worden en de transalpdiesel van afgelopen maanden begon warm te worden. We reden samen voor een 27e plaats hoorden we van de zijkant roepen. Ik begon er zin in te krijgen en had enkele renners in het vizier. Voor me zag ik Riny van Deursen rijden op een korte pittige klim en ik kwam langzaam dichterbij. Bovenaan de klim zat ik in zijn wiel en het was erop en erover, hij kon niet aanpikken. Juul kon ook niet meer volgen. Na deze korte klim volgende er een langere klim over schotter.
 
Ik reed zo een flink tempo en ik liep steeds verder uit op Juul en Riny en na een tijdje kon ik ze niet meer zien. Ik haalden ook steeds weer enkele mannen in en het gaf me een erg goed gevoel en de benen voelden nog erg goed aan. Tijdens de volgende klimmen schoof ik weer enkele plaatsen op en ging geloven in een goede uitslag. Dus maar tandje erbij schakelen en vol door rijden. Dit kon ik goed vol houden. De verzorging onderweg was perfect, bij de laatste 2 posten stonden ze met volle bidons klaar dus we hoefden niet van de fiets af, perfect!! Ik hoorde toen dat ik 19e lag op de lange afstand. Ik haalde nog een renner in en die kon ook niet meer aansluiten.
 
Op de laatste lange klim kwam ik nog bij een renner in het wiel maar nadat hij dit merkte versnelde hij en kon ik niet meer volgen. Het laatste gedeelte, ongeveer 10 km heb ik ook alleen gereden tot aan de finish. In een tijd van 5:06:31 kwam ik over de finish. Dit bleek goed te zijn voor een 12e plaats bij de heren en een 18e overall. Veder was ik 7e Nederlander vandaag.
 
Achteraf terug gekeken naar de rondes heb ik precies dezelfde ronde tijden gereden in de twee grote rondes met precies dezelfde gemiddelde hartslagwaardes. Dus erg constant gereden.

Dit was voor mij de laatste wedstrijd van het zomer seizoen. De volgende wedstrijd zal pas op 7 oktober zijn in Baarlo en de week erna de Bart Brentjens Challenge en daarna wedstrijden in de Wintercompetitie. Ik zal binnenkort een terugblik van het zomerseizoen plaatsen op de site dus hou hem in de gaten!!