Afgelopen zaterdag stond de derde en de laatste Streetrace op het programma van de MTB Streetracecup. Na Baarlo en Liessel nu een wedstrijd over twee keer 30 minuten in Melderslo.
 
 
Er stonden meer als 40 renners aan de start bij de licentiehouders en ik mocht als 5e opstellen aangezien ik op deze plaats stond in het klassement. De start van de eerste manche ging erg goed bij mij ik reed de eerste 3 rondes op korte achterstand op de koplopers Wilco Verwegen en Rick van Dijk.
  
Echter deze explosieve inspanning was ik niet meer gewend de laatste maanden en na 1,5 ronde viel ik compleet stil. Ik werd links en recht ingehaald en ik stond helemaal geparkeerd. Het duurde effe voordat ik weer een beetje in mijn ritme zat maar toen lag ik al zo ver achter dat er niet meer veel in zat. Zo werd ik 21e in de eerste manche.
 
De tweede manche had ik me weer opgeladen en ik hoopte dat het beter ging als de eerste. Na een wat rustigere start zat ik bij Peter Nielen.
 
Ik kon hem helaas niet bij houden en moest hem laten gaan en kwam zo bij Ralf Hesen uit Panningen. Samen hebben we de hele tijd gereden en in een van de laatste rondes kreeg hij problemen met zijn fiets en reed ik bij hem weg. Ik werd 18e in de tweede manche en in de totaal uitslag. Voor het klassement over de 3 streetraces maakte dit niet veel meer uit en bleef ik 5e staan.
 
 
Het was een erg gezellig dagje in Melderslo met een erg leuk en uitdagend parcours. Jammer dat de benen niet goed waren maar dat was wel enigszins te begrijpen na maanden met heel veel duurwerk en geen kort intensieve trainingen. De explosieve kracht was er gewoonweg niet zaterdag.
 
Komende week staat de Ghost Sauerland Marathon op het programma. Ik had ook graag in Panningen op de weg gereden maar had me al ingeschreven voor deze marathon dus helaas. Ik probeer wel op tijd te zijn om te kijken!