De derde wedstrijd van de BEDI Vochttechniek cup was in Swier, zoals elk jaar een snelle ronde met een zwaar stuk over een akker ertussen. Er stonden vandaag 27 renners aan de start. Bij de start zat ik achter de latere winnaar Leon Crienen en ik kon het eerste gedeelte nog redelijk eenvoudig volgen totdat het zware stuk kwam. Dit gedeelte over de zuigende grond liep erg zwaar en hier werden al gelijk aardige verschillen gemaakt. Het leek wel of dat er twee mensen aan de fiets hingen zo zwaar liep dit gedeelte! Bij de eerste doorkomst lag ik rond de 7e plaats. Ik zat in het wiel van Remy van de Winkel en kon een halve ronde in het wiel blijven hangen maar daarna moest ik lossen.

De volgende rondes kreeg ik het erg zwaar, ik had moeite met het hoge tempo op de vlakke stukken, en zeker als ik op kop reed. Daarom heb ik me maar wat rustig gehouden in de groep waar ik in reed. Het ging erg moeizaam bij mij en het was erg afzien op deze snelle ronde.

De laatste 3 rondes was het steeds stuivertje wisselen tussen de plaatsen 7 tot 13. We zaten in een groepje met Paul Boonen, Roy Joore en net voor ons reed Jan Geraedts met nog een andere renner. Enkele keren probeerde ik weg te komen maar als ik alleen kwam te zitten op het rechte stuk viel ik steeds stil. Twee rondes voor het einde had ik het erg zwaar toen de eerste renners ons gingen dubbelen. Ik kon niet aanpikken en zakte terug tot een 13e plaats. De laatste ronde kwam Joschy in mijn wiel en vanaf dat moment heb ik vol door getrokken en alles gegeven wat er nog in zat. Ik haalde nog 4 man in op de laatste klim zo ook Jan, maar hij bleef in mijn wiel en in de sprint verloor ik nipt. Uitslag was 10e vandaag, niet erg tevreden ermee, maar dit is gewoon niet mijn ronde veel te snel. Gemiddelde hartslag was 175 en een maximum van 186 over het uurtje!

Volgende week Liessel, een leuke snelle ronde met veel draaien en enkele korte klimmetjes rondom de motorcrossbaan.