Vandaag stond de eerste wedstrijd van de BEDI Vochttechniekcup op het programma in Baarlo. Onder het genot van een heerlijk najaarzonnetje werd er om half 3 gestart in de categorie Elite / Amateurs. Er stonden ruim 30 renners aan de start en ik mocht op de eerste rij opstellen, aangezien het op klassement was van afgelopen jaar.
 
Voor de wedstrijd had Rob Nillesen nog enkele foto’s genomen van mij, met mijn nieuwe outfit. Die zijn hieronder te zien. Ook stonden er weer erg veel andere supporters aan de kant, die me goed aanmoedigden! Thanx! 
 
Dan het verloop van de wedstrijd, ik had me voorgenomen niet al te hard te starten, omdat het de eerste wedstrijd was en ik me al vaker heb opgeblazen de eerste ronde. Iets rustiger gestart dus vandaag en ik ging als 5e het veld in. Ik had wel erg moeite met het tempo en moest enkele plaatsen gewonnen geven in de eerste ronde.
 
Na enkele rondes kwamen Peter Nielen en Joschy Rausch bij mij in het wiel en met hen heb ik effe samen gereden. Maar op een klim vlak voor de finish moesten ze allebei van de fiets af en hierdoor was ik de aansluiting kwijt. Na een ronde alleen te hebben gezeten kwam ik bij Leon Daniëls en hier heb ik een paar rondes achteraan gebungeld, kon hem maar net volgen namelijk. Elke keer na een korte klim had ik erg veel moeite, maar dat was wel te verwachten vandaag, omdat ik weinig intervaltrainingen heb gedaan of wedstrijdritme heb.
 
Nadat Leon Daniels dan ook weg was gereden kwam ik effe alleen te zitten en na een halve ronde sloot Philipp Gante bij me aan. We hebben samen gereden enkele ronden en in de laatste ronde ben ik versneld en weg gereden, op de laatste klim haalde ik Joschy nog in die problemen had met de fiets, dus dat was weer een plaats opgeschoven. Uiteindelijk ben ik 11e geworden en in dit stadium ben ik daar tevreden mee. Sjef Klerken won de wedstrijd voor de 3e keer op rij voor Rick van Dijk en Job van Hout.
 
Volgende week start ik in de Bart Brentjens Challenge, een marathon over 100 km en tevens het NK Marathon. De weken erna rijd ik de wedstrijden van de BEDI Vochttechniekcup.
  • 2007-10-07_Baarlo_1
  • 2007-10-07_Baarlo_2
  • 2007-10-07_Baarlo_3
  • 2007-10-07_Baarlo_4