Zaterdag was de eerste wedstrijd van de BeNeLuxcup en wel in Bertrix in Belgie. Na een reis van 2.5 uur in de auto kwamen we aan bij de zware, leuke en wel technische ronde. Met inrijden was het nog redelijk droog maar voor de start begon het flink te regen en het zou dus een modderboel worden. Ik had het geluk met opstellen want na de eerste 25 van het klassement van vorig jaar werd het loten. Ik heb startnummer 28 dus dat was niet verkeerd.
 
Het opstellen ging op zijn Belgisch en was voor ons Nederlanders niet echt duidelijk maar het ging toch nog eerlijk. Ik had niet al te veel hoge verwachtingen van de wedstrijd, want de vorm is er nog niet echt. Bij de start kon ik redelijk mee en enkele snelle rijders kwamen langs. De afdalingen waren erg nat en je moest goed opletten dat je niet te veel water en modder in de ogen kreeg. Maar gelukkig ging dat niet verkeerd de hele dag.
 
In de tweede ronde kwam Frank Lamber me voorbij want hij moest van achteruit starten. Hij zei nog dat ik aan moest pikken maar dat zat er helaas niet in vandaag, ik moest hem echt laten gaan op de eerste en zwaarste klim. De volgende rondes was het steeds stuivertje wisselen met verschillende renners, op de klimmen verloor ik wat en op de technische stukken liep ik alles en zo maakte ik weer wat goed.
 
In de laatste ronde zaten we nog met 6 man bij elkaar. Waaronder TTP teamgenoot Jorn Prinsen en Ronald van den Bos, waar ik in Nieuwkuijk de laatste ronde ook mee in gevecht was. Ik bleek toch nog wat over te hebben en heb er alles uitgehaald om de groep voor te blijven. Het lukte me om voor het ingaan van het technische gedeelte voor deze renners te zitten en hierdoor voor hun te finishen. In een tijd van 1:04:52 ben ik gefinisht op een 36e plaats. Helaas nog geen foto's maar deze volgen nog.
 
De volgende wedstrijd is even afwachten wanneer dat ik die rijdt, Oldenzaal zeker niet en daarna hangt beetje af van mijn werk, ik moet namelijk enkele weken naar Zweden.