Na ‘s morgens eerst genoten te hebben van het speculaasconcert van de harmonie van Panningen waar Kristel bij is, ben ik snel naar Stramproij gegaan om daar de wedstrijd te rijden. Na kort de ronde verkend te hebben, die een kleine wijziging had ten opzichte van afgelopen jaren, was om half 3 het startschot!
 
Ik kwam niet geweldig weg en reed op een 5e plaats, in een groep van ongeveer 8 man. De eerste ronde was het tempo niet erg hoog en ik kon makkelijk volgen. Deze groep bleef meer als een ronde bij elkaar en daarna vielen er gaten. Leon Crienen was weg met Martijn Roelofs en Rene Wilbers en ik zat in de achtervolgende groep met onder meer Sebas en Mark. Hier bleef ik enkele rondes bij in het wiel zitten en ik kon redelijk makkelijk volgen.
 
Na enkele rondes kwam ik op kop en heb ik er even een snok aan gegeven, tot mijn verbazing kon niemand volgen en ik had zo een gat van 10 seconden te pakken. Het ging erg makkelijk, de benen voelden goed aan en ik had weer eens de power! Ik liep al snel in op de twee renners voor me, het gat werd kleiner en ik hoorde langs de kant 15 seconden, en later 10 seconden roepen. Ik heb alles geprobeerd wat ik nog had, maar helaas ik kreeg het gat niet dicht gereden. Achter me was het gat echter veel groter geworden en dit vormde geen bedreiging meer.
 
In de laatste rondes kwam ik nog iets dichter bij Rene die bij Martijn had moeten lossen, maar hij versnelde nog even en zo werd ik 4e! Erg tevreden vandaag want de benen waren goed en heb namelijk weer wat punten voor het klassement terug gepakt op Sebas, Mark en Rowin.
 
De foto’s van vandaag zijn van Kristel, thanx! Volgende week het Limburgs kampioenschap in Deurne!
 
  • 2008-11-30_Stramproij_1
  • 2008-11-30_Stramproij_2