De 5e wedstrijd van de Bedi cup was op de vuilnisbelt van Weert, een zware ronde met enkele korte pittige klimmen en veel rechte stukken. De regen van de afgelopen dagen maakte sommige bochten erg glad.
 
Na een kopstart van mij kwam ik al snel in een leidende groep met Leon, Eric, Paul en Winand. Dit tempo lag voor mij echter te hoog en in de tweede ronde moest ik hier al lossen. Achter mij kwamen Sebas en Mark sterk terug en ze kwamen erop en erover. Ik had weinig in te brengen en ik bungelde alleen achter al deze renners. Het ging niet echt lekker bij mij, ik begon steeds meer last van mijn rug te krijgen en ik had ook niet echt de goede bandenkeuze gemaakt. Ik had te weinig grip en verloor hierdoor in elke bocht.
 
Na een aantal rondes viel Paul terug en reden we even samen, echter hij viel verder terug en ik reed een tijdje alleen voor de 6e plaats. Voorin kon ik ze niet meer bij halen, maar van achter was er nog wel gevaar. Paul kwam terug en ook Philipp en Rowin kwamen dichterbij. Paul had zijn 2e adem weer gevonden en reed me weer erg makkelijk uit het wiel en ik heb hem ook niet meer terug gezien. Op de klimmen werd ik nog zeer enthousiast aangemoedigd door iedereen maar het mocht niet baten vandaag! Philipp kon ook bij mijn aansluiten en hier heb ik een tijdje mee samen gereden. Hier was ik erg blij mee en kon ik af en toe even uit de wind op de rechte stukken de rug strekken, want ik begon hem steeds harder te voelen. Maar opgeven komt bij mij niet voor en ik heb geknokt voor wat ik waard was en wou zeker Rowin nog voor blijven.
 
Zo kon ik in de laatste 2 rondes Philipp toch nog van me af schudden en rolde ik als 7e over de finish. Achteraf niet echt tevreden en het was niet echt mijn dag. Volgende week beter hopelijk op een nieuwe rond in Eigenbilzen in België. Foto’s zijn van Theo Gelissen.
 
  • 2008-11-17_Weert_1
  • 2008-11-17_Weert_2